Rudolf
2 °C
13 °C

Egy gyerek is meghalt egy kaliforniai lövöldözésben

2021.04.01. 08:58

Négy ember, köztük egy gyerek vesztette életét szerdán egy irodaházban történt lövöldözésben a dél-kaliforniai Orange városában, mintegy negyvenöt kilométerre Los Angelestől. Az ötödik áldozat, egy nő kritikus sérülésekkel került kórházba – írja a New York Times.

A gyanúsítottat szintén súlyos lőtt sérüléssel szállították kórházba. Azt, hogy sérülését magának okozta-e, még nem lehet tudni.

Még nem tudni, hogy a lövöldözésnek mi volt az oka. Az áldozatokról és a gyanúsítottról további részleteket a hatóságoknak egyelőre még nem sikerült megtudniuk.

Eddig már több mint száz tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban, csak a 2021-es évben. Ez azt jelenti, hogy átlagosan minden napra több mint egy ilyen típusú, erőszakos bűncselekmény jut. A megelőző évekhez képest ráadásul emelkedő tendencia mutatkozik.

A legutóbbi coloradói tragédia után Joe Biden azonnali cselekvésre szólította fel a szenátust, hogy fogadják el a képviselőház által korábban elfogadott módosítást, amely szigorítja a fegyvertartást.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a nagy kapacitású ismétlőfegyvereket be kell tiltani, a kiskapukat pedig be kell zárni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport