Lelőtt egy tizenhat éves afroamerikai lányt a rendőr az ohiói Columbusban

2021.04.21. 08:53

Egy rendőr lelőtt kedden egy 16 éves afroamerikai lányt az Egyesült Államokban, az ohiói Columbus városában, miután késelési kísérletről szóló bejelentésre érkezett egy családi házhoz – közölték az illetékes hatóságok az MTI jelentése szerint.

Az ohiói eset helyi idő szerint kedden késő délután történt, körülbelül fél órával azelőtt, hogy egy minneapolisi bíróságon az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet a Floyd-ügyben. Chauvin tavaly május 25-én, egy rendőri intézkedés alatt perceken keresztül térdelt az afroamerikai George Floyd nyakán, és ezzel a férfi halálát okozta.

A columbusi rendőrség bejelentésre érkezett egy házhoz, és kaotikus helyzettel szembesült. A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videofelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek. Az egyik rendőr meglőtte a támadót. A lányt kórházba szállították, ahol belehalt a sebesüléseibe.

Az eset után Columbus több utcájára kiterjedő tiltakozást tartottak.

Andrew Ginther columbusi polgármester nyugalomra intett. Azt mondta, a felvételből ítélve a rendőr azért nyitott tüzet, hogy megvédjen egy másik fiatal lányt. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.  • Tippek
  • Hírek