Éhínség fenyeget Szomáliában

2021.04.26. 06:44

Súlyos szárazság sújtja Szomáliát, és többmillió embert fenyeget az éhínség az országban – figyelmeztettek humanitárius szervezetek.

Az MTI beszámolója szerint az ország lakosságának több mint nyolcvan százalékát sújtja mérsékelt vagy súlyos aszály. A következő két hónapban is kevesebb eső várható, mint amennyi az átlagos mennyiség, ez valószínűleg súlyosbítani fogja a helyzetet – közölte az ENSZ és a szomáliai humanitárius ügyek és katasztrófavédelem minisztériuma.

Szomáliában ciklikusan minden ötödik-hatodik évben szárazság van, ami itt katasztrófát jelent – mondta Khadija Diriye miniszter. Az országnak több mint egymilliárd dolláros segélyre volna szüksége, hogy segíteni tudjon nélkülöző mintegy négymillió lakosának.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás