Már a határon az indiai mutáns

2021.05.12. 12:36

Már 49 országban, köztük a szomszédos országokban, Ausztriában, Romániában és Szlovákiában, illetve Csehországban is jelen van a koronavírus indiai mutációja – derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb járványügyi adataiból

A WHO jelentésében kiemeli, hogy az általuk végzett kutatások szerint az indiai variáns akár hétszer ellenállóbb a Pfizer- és a Moderna-vakcinájával szemben.

Az indiai mutáns vírus Angliában is gyorsan terjed. Néhány hete még csak száz körül volt az esetek száma, mostanra már a B.1.617.2 jelű volt a második legelterjedtebb variáns az országban. Brit szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a veszélyes variáns terjedése a jövő hétfőre tervezett nyitást is veszélybe sodorhatja – írja a Blikk.

A lap a Guardian birtokába jutott jegyzőkönyvre hivatkozva azt írja, hogy a brit kormány vészhelyzeti tudományos tanácsadó testülete kongatja a vészharangot.

Egy brit mutánsnál fertőzőbb vírus megjelenése korlátozó beavatkozások hiányában olyan hullámot indíthat el, ami még a brutális januári fertőzöttségi mutatókon is túltesz.   • Hírek
  • Személyi kölcsön