Három embert is letartóztattak az olasz felvonóbalesettel összefüggésben Olaszországban

2021.05.26. 11:40

Három embert tartóztattak le szerdán egy észak-olaszországi felvonó balesete miatt, amelyben tizennégy ember meghalt május 23-án; az ügyész szerint a biztonsági fékberendezést kikapcsolták – tájékoztat a Reuters az olasz rendőrség közleménye alapján. 

Az Index beszámolt róla, hogy vasárnap lezuhant az észak-olaszországi Stresa település és a Mottarone-hegy között működő drótkötélpályás felvonó egyik fülkéje, a balesetben tizennégyen életüket vesztették. Az egyik áldozat egy ötéves gyermek volt. 

Az eset után vizsgálat indult az ügy kivizsgálására, az olasz rendőrség közölte, hogy letartóztatták a felvonó kábelpályát üzemeltető cég, a Ferrovie Mottarone tulajdonosát, illetve a vállalkozás igazgatóját és karbantartóját.

Luca Geminale, Verbania város rendőrkapitánya elmondta, hogy a felvonó mechanikai problémáinak kiküszöbölésére a három férfi egy olyan eszközt használt fel, amely megakadályozta a vészfék működését.

Alberto Cicognani alezredes a RAI csatornának elmondta, hogy egyértelműen a három személy a felelős a vészfék kikapcsolásáért.

Vasárnap a balesetben a fülke vészféke nem lépett működésbe, ekkor a gondola hátrafelé kezdett csúszni, majd az egyik drótkötéltartó oszlopnak ütközött és a földre zuhant, ahol a meredek lejtőn legurult, majd egy fa állította meg. A híradásban kitérnek rá, hogy a felvonót 2014 és 2016 között felújították, később 2017-ben, majd tavaly is ellenőrizték a működését.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport