Régóta forrt a düh benne, San José-ban lemészárolta a kollégáit

2021.05.28. 13:32

Már több mint tíz évvel ezelőtt volt feleségének is arról beszélt Samuel Cassidy, a San José-i lövöldözés elkövetője, hogy megölné a kollégáit – írta meg az amerikai sajtó.

Soha nem hittem neki, és soha nem is történt meg. Mostanáig

– mondta az AP hírügynökségnek Cecilia Nelms, az elkövető volt felesége, akivel körülbelül tíz évig voltak házasok, és 2005-ben váltak el. Arról is beszélt, hogy volt férje sokszor dühösen jött haza a munkából, mert tisztességtelen feladatokat kapott.

Samuel Cassidy
Samuel Cassidy
Fotó: via SANTA CLARA COUNTY SHERIFF'S

Szerda reggel a kaliforniai San José egyik vasúti pályaudvara közelében Cassidy, a Santa Clara-i Közlekedési Hatóság (VTA) munkatársa tüzet nyitott kollégáira, majd amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, magával is végzett.

A lövöldözésnek az első rendőrségi jelentések szerint nyolc halálos áldozata volt, majd szerdán este a hatóságok bejelentették, hogy a 49 éves Alex Ward Fritch, akit kritikus állapotban szállítottak kórházba, szintén belehalt sérüléseibe. A 29 és 63 év közötti áldozatok mindannyian a VTA alkalmazottai voltak.

A lövöldöző előre megfontoltan és gyorsan cselekedett. Tudta, hol lesznek az alkalmazottak

– mondta Laurie Smith, a Santa Clara megyei seriff az NBC amerikai televíziónak. Smith arról is beszámolt, hogy az 57 éves elkövetőnek két félautomata kézifegyvere és 11 töltött tárja volt, valamint egy, a szállítmányozási vállalat udvarában található szekrényben robbanóeszközök készítéséhez szükséges alkatrészeket is találtak.

A hatóságok egy közeli háztűz ügyében is nyomoznak, amely közvetlenül a lövöldözés előtt keletkezett – közölte Russell Davis seriffhelyettes. A nyilvántartások szerint a kétszintes ház Cassidy tulajdona volt. A fegyveres valószínűleg beállított valamilyen eszközt, amely egy bizonyos időpontban aktiválódik. Az egész egybeesett a lövöldözéssel– számolt be az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport