Meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat az EU

2021.07.12. 11:23

Újabb fél évvel meghosszabbította az Oroszország elleni gazdasági szankciókat az Európai Unió. Az uniós Külügyi Tanács hétfőn azt közölte: nem történt érdemi előrelépés a minszki megállapodás végrehajtásában – adta hírül az MTI. 

A tagállami vezetők 2015. márciusi ülésük alkalmával a 2015 februárjában tető alá hozott minszki megállapodások teljes körű végrehajtásához kötötték a szankciók időtartamát. Mivel erre nem került sor, sőt a megállapodások maradéktalan végrehajtása is várat még magára, a tagállami külügyminiszterek az egynapos brüsszeli ülésükön további hat hónapra, 2022. január 31-ig hosszabbították meg az intézkedéseket. 

A meghosszabbított szankciók többek között érintik a pénzügyi ágazatot, valamint korlátozzák egyes orosz bankok és vállalatok számára a hozzáférést az EU elsődleges és másodlagos tőkepiacaihoz, illetve megtiltják a pénzügyi segítségnyújtást. 

A szankciókat még az ukrajnai helyzetet destabilizáló orosz intézkedések miatt vezette be az Európai Unió 2014 júliusában.   • Hírek
  • Személyi kölcsön