Luxemburgban 71 liter eső esett négyzetméterenként

2021.07.16. 19:50

Luxemburgban továbbra is a legmagasabb, vörös fokozatú árvízvédelmi készültség van érvényben, noha a kormány tájékoztatása szerint az időjárás javulásával a veszély mértéke csökkent – adta hírül az MTI.

A helyi meteorológiai hivatal szerint alkalmi záporok továbbra is lehetségesek, főleg a Moselle folyó régiójában. A várható csapadékmennyiség 5-10 liter négyzetméterenként, a folyó vízszintje azonban várhatóan vasárnapig tovább emelkedik. A szerda óta szinte folyamatosan hulló csapadék mennyisége rekordot ért el az országban, 24 óra alatt csaknem 80 liter eső esett négyzetméterenként. Ezt megelőzően a legtöbb csapadék 2016. július 22-én hullott, az akkor feljegyzett adatok szerint 24 óra alatt 71 liter eső esett négyzetméterenként.

A helyi sajtó arról tájékoztatott, hogy a Luxemburg és Belgium közötti vasútvonalat helyreállították péntek délután, azonban a Franciaországba tartó vonatok várhatóan csak vasárnap indulhatnak.

A luxemburgi kormány országos természeti katasztrófát hirdetett csütörtökön, és 50 millió eurót különített el a károsultak megsegítésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport