Heten győzték meg az idős férfit, hogy fizessen négyszer annyit a betonozásért

2021.07.23. 20:12

Agyafúrt rablás áldozatává vált egy idős férfi a felvidéki Dunaszerdahely melletti Egyházgellén. Egy, a háza előtti betonszegélyt akart rendbe rakni, és ahogy kint végezte az előkészületi munkálatokat, egy vágsellyei járási rendszámú fehér furgon állt meg mellette.

Hét fiatalember szállt ki az autóból és azzal szólította meg őt, hogy munkát keresnek, szívesen elvégzik a betonozást, baráti áron, mondván, hogy 80 centet plusz a munkaköltséget számolják fel egy kiló felhasznált betonért. Az idős úr átszámolta, mi mennyibe kerül, és miután szóbeli egyezkedésük során mindkét fél 200-300 euró körüli végösszegről beszélt, rábólintott.

Miután végeztek, mondták, hogy a végső ár egy ezressel több. Megdöbbentem, mert az azért mégis rengeteg pénz és aránytalanul soknak tartottam, de heten körbeálltak és elkezdték magyarázni, hogy igaz, hogy a beton kilóját 80 centért számolták, de nézzem meg, milyen nehéz egy lapátnyi beton, valamint a betont keverő cégre apelláltak azzal, hogy nem veszi vissza a betont. Éreztem, hogy ez nem stimmel, de heten úgy hatottak rám, hogy végül kifizettem nekik az 1300 eurót

– mesélte neve elhallgatását kérő idős úr.

A falu polgármestere, Iván Lajos elmondta, tud a dologról, sőt ez nem is az első ilyen eset volt, és terveznek lépni is az ügyben.

Hangosbemondón keresztül többször figyelmeztetni fogjuk a lakosokat, hogy ne dőljenek be holmi platós fehér furgonból olcsó munkát kínáló, furcsán jó lehetőségnek tűnő munkaajánlatoknak ismeretlenektől

– számolt be a Paraméter.