Keresés

61 találat az Indexről, és 35 a környékéről.

2014. május 22., 14:27

Ékszerektől a puhabeton-székig; elképesztően menő kreatívkodás betonból. A BETON kurzus és workshop kiállítás megnyitója ma az URIMURI-ban

Mitől is puhabeton a fenti bútor? Nos, ne valami forradalmian új anyagösszetételre gondoljunk, hanem csupán arra, hogy a BETON kurzuson résztvevő egyetemisták ez esetben is valami olyasmit társítottak a betonnal, ami alapesetben eszünkbe sem jutna. E megnyugtatóan unalmas anyagról ugyanis inkább a merevségre, a keménységre és a ridegségre gondolnánk, holott elegendő csupán a betonkockák alá rugókat rögzíteni, és már is kész a lágyan ringó puhabetonnal fedett ülőalkalmatosság: A betonkiállítás ma este kilenckor nyílik az URIMURIBAN (1051 Budapest, Sas utca 15.) és holnap egész nap is megtekinthető. A kurzus résztvevői  – öt felsőoktatási intézmény mintegy száz diákja: főképp építészek, forma-és terméktervezők, szobrászhallgatók –, bemutatják a legjobban sikerült darabjaikat.

2012. június 22., 19:32

Jól úszik a beton, ha hajtják Jól úszik a beton, ha hajtják

Az első magyar Betonkenu Kupán saját tervezésű és építésű betonból készült hajóikkal versenyeztek egymással a résztvevők.

2011. február 16., 11:09

Jó-e a beton az építészetben? - a nap kérdése

A hetiBeton rádióműsor következő adása a betonról fog szólni (mert nevével ellentétben nem mindig erről van szó benne), és ennek kapcsán azzal a kérdéssel fordulnak az emberiséghez, hogy Szerinted miért jó/miért nem jó a beton az építészetben?
Mint írták, "pénteken a betontavaszról lesz szó, ahhoz kellene válasz a Néptől!" Kedves Nép, tessék válaszolni nekik, mert jó fejek.