18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meghalt egy „Ló” ragadványnevű, nemi erőszakkal vádolt horvát háborús veterán

2021.08.01. 20:31

A szarajevói Avaz napilap információi szerint vasárnap a horvát fővárosban, Zágrábban meghalt a délszláv háborúk alatt elkövetett szexuális bűncselekményekkel vádolt Pero Vincetić, akit július végén Horvátországban tartóztattak le.

Bosznia-Hercegovina ügyészsége július 21-én tájékoztatta horvát kollégáikat, a „Ló” ragadványnévre is hallgató, 1968-as születésű férfi potenciális tartózkodási helyéről. Kelet-Horvátországban, Eszék-Baranya megyében. A gyanúsított a Marco Vidovic álnevet is használta rejtőzködése során. 

Letartóztatása a boszniai és a horvát ügyészségnek a háborús bűnösök leleplezése érdekében kifejtett regionális együttműködés gyümölcse.  

1992-ben és 1993-ban a horvát határ melletti, kelet-boszniai Orašje községben, a polgári lakosság sérelmére elkövetett háborús bűncselekményekkel és a nemzetközi humanitárius jog megsértésével vádolták. A gyanúsított konkrétan szexuális erőszakkal és egyéb szexuális bűncselekményekkel vádolták. 

 Vincetić a HVO-nak, azaz a délszláv háború alatt a boszniai horvátok fegyveres erejének volt a tagja. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport