Egymás után követnek el öngyilkosságot a Capitoliumot védő rendőrök

2021.08.03. 11:43

Öngyilkosságot követett el egy rendőr, aki az amerikai szövetségi törvényhozás épülete, a washingtoni Capitolium januári ostromakor érkezett a helyszínre. Kyle DeFreytag az erőszakos cselekmények után elrendelt kijárási tilalom érvényesítésében segédkezett azután, hogy Donald Trump volt elnök hívei a választási eredmény ratifikációját akarták megakadályozni, közülük többen azzal törtek be, hogy politikusokat akarnak verni.

A New York Post írásából nem derül ki, hogy az öngyilkosságnak köze van-e a januári történtekhez, és ha igen, milyen traumát élt meg az öt éve szolgáló rendőr. A pennsylvaniai férfi még július 10-én vetett véget az életének. 

Nem ő az egyetlen, aki végzett magával a Capitolium ostroma után, amelyben öt ember vesztette életét, köztük Brian Sicknick törvényhozási rendőr. Eddig négyen követtek el öngyilkosságot. A készenléti rendőrség kötelékében szolgáló, az épület és a törvényhozók védelmében aktív szerepet játszó Gunther Hashida holttestét múlt héten találták meg otthonában. Három nappal a washingtoni lázadás után egy másik törvényhozási rendőr, Howard Liebengood ölte meg magát. Jeffrey Smith január 15-én, kilenc nappal az ostrom után oltotta ki saját életét. Utóbbi felesége szerint az egyik tüntető úgy fejbe vágta egy fémrúddal a rendőrt, hogy haláláig iszonyatos fejfájás gyötörte. 

Nem világos, milyen lelki gondokkal küzdöttek a saját életüktől megváló rendőrök, mindazonáltal sokat elárul, hogy egyikük, Aquilino Gonell a könnyeivel küszködött vallomástétel közben az incidenst vizsgáló kongresszusi bizottság előtt. 

A New York-i lap megjegyzi: több mint 500 ember tartóztattak le az ostrom miatt, és további több száz gyanúsítottat keres az FBI.  

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06-80-820-111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport