Erős földrengés rázta meg Haitit

2021.08.14. 18:14 Módosítva: 2021.08.14. 21:50

Legalább 227-en meghaltak szombaton Haiti déli részén, ahol 7,2-es erősségű földrengést észleltek – számolt be a CNN. Az első jelentések szerint a hatóságok szökőárriadót rendeltek el, nem sokkal később azonban ezt hatályon kívül helyezték. A földmozgás fészke 10 kilométer mélyen volt.

Az első jelentések szerint a földrengés nem követelt halálos áldozatot és sérülteket sem, de az anyagi károk jelentősek. Az amerikai földtani intézet (USGS) azonban jelezte, hogy mivel a földrengés nagy kiterjedésű területet sújtott, a természeti katasztrófának nagy valószínűséggel vannak halálos áldozatai, erről fél kilenc után tettek hivatalos bejelentést az országban. A polgárvédelmi szolgálat adatai szerint a hatalmas földrengés legalább 227 ember életét követelte, a sérültek számáról továbbra sincs hivatalos információ.

A CNN szerint az ország miniszterelnöke, Ariel Henry az ország legsúlyosabban érintett területeire tart, hogy felmérje a károkat. Erről a miniszterelnök a közösségi oldalán is beszámolt.

Haitit gyakran sújtják erős földmozgások. Egy 2010-es földrengés az országot szinte teljesen elpusztította. A rengés epicentruma akkor a sűrűn lakott főváros, Port-au-Prince volt, és 222 000 halálos áldozatot követelt, több mint egymillióan pedig hajléktalanná váltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport