Erdőtűz tombol Jeruzsálemben

2021.08.15. 21:24

Az utóbbi évek egyik legnagyobb erdőtüze tombol a Jeruzsálem környéki hegyekben – írja az MTI  a Jediót Ahronót helyi újság hírportálja, a ynet vasárnapi tájékoztatására hivatkozva.

Több tucat tűzoltócsoport és tűzoltó repülőgépek hada oltja a Jeruzsálem környéki falvakat fenyegető tüzet. Számos lakóház is leégett, azonban fontos eredmény a kárenyhítésben, hogy többezer lakót evakuáltak a hegyvidék falvakból, valamint sikerült kiüríteni az Eitanim pszichiátriai kórházat, a pácienseket és a személyzetet is biztonságba helyezték.

Ez talán az elmúlt évek legnagyobb tüze a jeruzsálemi hegyekben

– nyilatkozta Niszim Toitó, Jeruzsálem körzetének tűzoltóparancsnoka. A szakember elmondta, hogy 60-70 tűzoltókülönítmény dolgozik a területen tizenkettő repülőgép és helikopter segítségével. A füst egészen Jeruzsálemig terjedt, és jól látható az ország középső részén. Leállították a Tel-Avivot Jeruzsálemmel összekötő 1-es főúton a forgalmat, és az autókat mellékutakra terelték.

Izraelben legutóbb 2016 novemberében voltak jelentős, több napig tartó bozóttüzek országszerte, amikor a hosszan tartó rendkívül száraz időjárás nyomán a kiszáradt növényzet és az erős szelek miatt gyorsan terjedtek a lángok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport