Izrael kritikájára bólogatott az amerikai alelnök, most bocsánatért esedezik

2021.10.01. 07:03 Módosítva: 2021.10.01. 07:03

Menti a menthetőt Kamala Harris hivatala, miután az amerikai alelnök rosszkor bólintott rossz helyen. A politikus stábja egymás után vette fel a kapcsolatot mind a demokrata, mind a republikánus Izrael-barát csoportokkal és vezetőkkel, hogy tisztázza: Harris Izrael-barátsága töretlen. 

Az alelnök nem mondott semmit, egyszerűen csak bólintott, amikor egy virginiai egyetemen mondott beszéde után az egyik hallgató arról beszélt: bántja, hogy Washington anyagilag támogatja a zsidó államot, miközben általa kilakoltatás és „népirtás” zajlik.

Harris megértően bólogatott, és végighallgatta a hallgató aggodalmakkal teli mondanivalóját, és ez volt a baj. Az alelnök ugyanis nem javította ki az egyetemistát Izraellel kapcsolatban, nem tette szóvá a „népirtást”. 

A bólogatós botrány nagy port kavart Izraelben, ahol a sajtó rávetette magát a mozzanatra. A Jerusalem Post és a Times of Isreal nívós lapok is címlapon hozták a sztorit, kihangsúlyozva, hogy Harris nem utasította vissza a fiatal hallgató által megfogalmazott bírálatot. 

A Politico szerint az Izrael-barát demokraták csoportjának elnöke elfogadta a „bocsánatkérést”, Harris védelmére kelt, hangsúlyozva: az alelnök tanúbizonyságot tett már Izrael-barátságáról, és egyáltalán nem ért egyet az egyetemi hallgató véleményével. 

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM