16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Észak-Macedóniának az EU-ban a helye a magyar és a szlovén védelmi miniszter szerint

2021.11.03. 07:40

A védelmi reformokról is tárgyalt a szlovén védelmi miniszter magyar kollégájával Ljubljanában. Matej Tonin elismerte: Magyarország fejlettebb hadsereggel rendelkezik, Szlovéniában a modernizációs folyamat 2015-ben kezdődött el.

Benkő Tibor hangsúlyozta: kulcsfontosságú, hogy megszólítsák a fiatalokat, és meggyőzzék őket arról, hogy a katonai pályát válasszák.

A szlovén tárcavezető szerint az emberi erőforrás és az anyagi ráfordítások rendkívül fontosak a hadsereg modernizációjához – tudósított a távirati iroda.

Mindkét ország támogatja az Európai Unió és a NATO közötti együttműködést – erősítették meg. A szlovén miniszter hozzáfűzte: Európa védelmének megerősítése nem verseny a NATO-val. Ellenkezőleg, erősebb Európát és ezáltal erősebb NATO-t jelent Tonin szerint.

A két miniszter egyetértett abban is, hogy Észak-Macedónia megérdemli az esélyt, hogy csatlakozhasson az EU-hoz. Benkő Tibor hangoztatta: Szlovénia mindig számíthat Magyarország támogatására az EU soros elnöksége idején is.  • Hírek
  • Hírek