16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Megkongatta a vészharangot a szlovák államfő a glasgow-i csúcson

2021.11.03. 08:00

Visszafordíthatatlan pusztulás fenyegeti a Földet. Ezt a szlovák köztársasági elnök jelentette ki az ENSZ glasgow-i klímakonferenciáján. Zuzana Čaputová figyelmeztetett arra, hogy a politikusok eddig nem hoztak hatékony intézkedéseket az egyre mélyülő klímaválságra – írja az Új Szó.

A klímacsúcson felszólalt a román államfő is. Klaus Iohannis emlékeztetett, hogy az európai uniós tagállamok közül Romániában az egyik legalacsonyabb az egy főre eső üvegházhatásúgáz-kibocsátás. Hozzáfűzte: Románia 1990 és 2019 között a világátlag kétszeresénél nagyobb arányban, 77 százalékkal csökkentette szén-dioxid-kibocsátását.

A román államfő az ENSZ éghajlatváltozási rendezvényén hangsúlyozta: Bukarest támogatja az Európai Unió erőfeszítéseit, és elkötelezte magát amellett, hogy hozzájáruljon az uniós kibocsátások 55 százalékkal való csökkentéséhez 2030-ig –számolt be az Új Magyar Szó.

Jelezte: Románia elkötelezett a megújuló forrásokból származó villamos energia arányának növelése mellett, jelenleg a negyven százalékát már ilyen módon állítják elő.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.