Két ember meghalt egy ABBA-emlékkoncerten Svédországban

2021.11.03. 18:46

Két ember meghalt kedd este az ABBA együttes egyik emlékkoncertjén a svédországi Uppsalában. 

A beszámolók szerint egy nyolcvanéves férfi a koncerten hét emeletet zuhant, eközben ráesett egy másik, hatvanéves férfire.

Az idősebb férfi szörnyethalt, míg a fiatalabbikat kórházba szállították, de később ő is életét vesztette.

A balesetben megsérült egy nő is, aki a hatvanéves férfival ment a koncertre, de az ő sérülései nem életveszélyesek a rendőrségi tájékoztatás szerint.

A CNN arról ír, hogy a baleset még a koncert kezdete előtt fél órával történt. Az emlékkoncerten körülbelül ezren vettek részt, és az ABBA férfi tagjainak, Björn Ulvaeusnak és Benny Anderssonnak a dalait játszották. A tragédia helyszínét péntekig lezárták.

Az ABBA a hírre reagálva a Twitteren tragikusnak nevezte a történteket, és bejelentették, hogy elhalasztják egy későbbi eseményüket beharangozó trailervideó közzétételét. A rendőrség szerint egyelőre nem merült fel az idegenkezűség, illetve bűncselekmény elkövetésének gyanúja a történtekkel összefüggésben.

Az ABBA új, Voyage című albuma pénteken jelenik meg, közel negyven évvel a banda feloszlása után. 2022 májusában pedig a londoni Olimpia Parkban adnak majd egyedi koncertet.

(via Guardian, CNN)