Heves esőzések miatt többen is meghaltak Srí Lankán és Indiában

2021.11.11. 10:54

Legkevesebb 41 halálos áldozata volt India déli részén és Srí Lankán az elmúlt napok heves esőzéseinek a helyi hatóságok közlése szerint. A meteorológiai előrejelzések alapján viszont úgy tűnik, fellélegezhet a lakosság, ugyanis a következő napokban alábbhagy az esőzés – adta hírül az MTI.

Az ítéletidő miatt eddig 25 ember halt meg Srí Lankán, egy részük vízbe fulladt, valamint földcsuszamlás áldozata lett. A dél-indiai Tamilnádu állam katasztrófavédelemének beszámolója szerint az államban tizenhatan vesztettek életüket a tomboló időjárás miatt.

Az állam fővárosának számító Csennaiban, ahol az ország autógyártásának központja is található, több városrészt  is elárasztott az eső, volt, ahol derékmagasságig állt a víz.

Emiatt az iskolák bezártak, és több vonalon felfüggesztették a vasúti közlekedést. Több ezer embernek az otthonát is el kellett hagynia, és magasabban fekvő helyre menekült.

Az elárasztott területekről a vizet folyamatos szivattyúzzák. Az indiai meteorológiai szolgálat szerint a következő napokban már csak enyhe eső lesz a térségben.

A Srí Lanka-i társintézmény is várható enyhülésről számolt be.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport