16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Barátságrenddel tüntette ki Szijjártó Pétert Vlagyimir Putyin

2021.11.18. 21:12

Barátságrenddel tüntette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a kétoldalú kapcsolatok fejlődéséhez történt nagymértékű hozzájárulásáért.

Az erről szóló rendeletet csütörtökön tették közzé az orosz hivatalos jogi információs portálon.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert kitüntetésben részesül az orosz-magyar kapcsolatok, valamint az ipari és beruházási együttműködés fejlesztéséhez történt nagymértékű hozzájárulásáért.

A kétoldalú kapcsolatok valóban sokat fejlődtek a második Orbán-kormány és Szijjártó külügyi pályafutása alatt. Egyebek közt megszületett a Paks 2 beruházás, ahol még egy téglát nem tettek le, de az Oroszországtól igényelt hitel kamatrészét már fizeti Magyarország, megnyitotta kapuit Budapesten a különleges bánásmódban részesülő orosz tisztviselőkkel teli, kémbanknak csúfolt Nemzetközi Beruházási Bank, az unióban elsőként hagyta Budapest jóvá a Szputnyik V orosz vakcinát, és legutóbb számos, együttműködési megállapodás mellett 15 évre szóló, titkosított gázszerződést írt alá Szijjártó a Gazprom orosz vállalattal.   • Hírek
  • Hírek