16:00, December 03.
Hollandia 3
Egyesült Államok 1
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03. ÉLŐ
Argentína 1
Ausztrália 0

Rákapcsol a Pentagon, megpróbálják azonosítani az ufókat

2021.11.24. 21:13

Egy új csoport létrehozását jelentette be a Pentagon, amelynek feladata az ufó-észlelések vizsgálata lesz. 

Az új, Repülő Tárgyak Azonosítását és Kezelését Koordináló Csoportot (AOIMSG) a védelmi minisztérium hírszerzési részlege vezetőjének, a vezérkari főnöknek, valamint a Nemzeti Hírszerzési Iroda igazgatójának alárendeltségébe fog tartozni. Feladata az lesz, hogy észlelje és azonosítja az ismeretlen légi jelenségeket, valamint felmérje és semlegesítse az általuk jelentett veszélyeket. 

Kathleen Hicks védelmi miniszterhelyettes egy külön megjelent közleményben azt írta, hogy az azonosítatlan légi objektumok a légi forgalomra, valamint a nemzetbiztonsági is veszélyt jelenthetnek. 

Az amerikai kormány júniusban hozta nyilvánosságra az úgynevezett ufó-aktákat, amelyek szerint összesen 144 alkalommal észleltek azonosítatlan objektumokat. Ezt megelőzően a kormány hivatalosan minden esetben cáfolta, hogy bárhol is „azonosítatlan légi jelenségeket” észleltek volna. 

Azóta több egyetem közreműködésével már létrejött egy szakértői kutatócsoport is, amely azt vizsgálják, hogy az eddigi jelek alapján létezhetnek-e földönkívüli civilizációk, és ha igen, akkor milyen a technológiai fejlettségük. 

(via Reuters)  • Hírek
  • Hírek