Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az ausztrál parlament dolgozóinak egyharmadát molesztálták

2021.12.01. 07:05

Az ausztrál parlamentben és a szövetségi politikusok irodáiban dolgozók egyharmada volt már szexuális zaklatás áldozata, de csak 11 százalékuk jelentette a történteket – olvasható az ausztrál kormány által megrendelt, kedden nyilvánosságra hozott jelentésben.

A jelentés elkészítését Kate Jenkins, a parlament emberi jogi bizottságának nemek közötti egyenlőségért felelős biztosa irányította azt követően, hogy februárban kiderült:

egy kormányzati alkalmazott 2019-ben megerőszakolta a Liberális Párt egyik munkatársát, Brittany Higginst egy miniszter irodájában.

Scott Morrison miniszterelnök ijesztőnek és megdöbbentőnek nevezte a jelentésben ismertetett statisztikát, ugyanakkor jelezte: nem lepődött meg az adatokon.

A beszámolóban 28 ajánlást tettek egyebek között a női politikusok számának növelésére, valamint egy független bizottság létrehozására vonatkozóan.

Morrison szerint a javaslatok minden területre kiterjednek, és lehetővé teszik az előrelépést.

Jenkins jobban meglepődött az eredmények láttán. Elmondta: annak ellenére, hogy tudja, mi zajlik az ausztrál munkahelyeken, borzasztónak találja a jelentésben ismertetett adatokat.

A beszámoló elkészítéséhez 1723 embert és 33 szervezetet kérdeztek meg – írja a BBC brit műsorszolgáltató. A beszámoló szerint

a női parlamenti képviselők 63 százalékát zaklatták már, ami még nagyobb arány, mint az adminisztratív alkalmazottak esetében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport