Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Ferenc pápa: a fiatalok mindenképpen kövessék az álmaikat!

2021.12.06. 19:37

Ferenc pápa arra biztatta a fiatalokat, hogy kövessék az álmaikat, és álljanak ellen a jelenkori fogyasztási kultúra „szirénjeinek”, amelyek csak könnyű élvezeteket ígérnek.

Hozzáfűzte: maradjanak állhatatosak a hitükben, kétségeik ellenére is, és álljanak ellen az anyagi vágyak kísértéseinek.

A katolikus egyházfő hétfőn befejezte görögországi látogatását. Ennek során találkozott helyi egyházi vezetőkkel és hívők közösségeivel is, írta az MTI.

Látogatása legvégén Ferenc pápa találkozott egy athéni katolikus iskola diákjaival is, köztük két bevándorlóval, akiknek egyike, 18 éves szíriai menekült, Aleppo 2014-es bombázása után hagyta el hazáját. A pápa felidézte a diákoknak Homérosz Odüsszeia című epikus költeményét és az abban szereplő szirének kísértéseit, akik „dalaikkal elvarázsolták a hajósokat, akik emiatt szikláknak ütköztek”.

Ferenc pápa vasárnap a demokrácia vívmányait dicsérte a görög fővárosban, miután fogadta őt a görög államfő. Őszentsége szerint a demokrácia bölcsőjéből nőtt ki a demokratikus népek nagy háza: az Európai Unió, valamint a béke és testvériesség álma. A katolikus egyházfő azon véleményének adott hangot, hogy Athén és Görögország nélkül ma Európa kevésbé bölcs és kevésbé boldog hely lenne. A pápa úgy látja: néhány társadalom megmámorosodott a fogyasztástól, és belefáradt a demokráciába, elégedetlen annak eredményeivel.

A katolikus egyházfő mindenkit felszólított arra, hogy vegyen részt a társadalmi életben és a politikában, és legyen türelemmel. Szerinte a problémákra a gyógyszer nem a kényszerű népszerűséghajhászásban és feltűnősködésben, illetve a megvalósíthatatlan ígéretekben vagy az elvont ideológiákban rejlik, hanem a jó politikában.

(MTI)
   • Vennék
  • Hírek