Nem tetszik az angoloknak a norvégok ajándékba küldött óriásfenyője

GettyImages-1236965267
2021.12.07. 16:05
A II. világháborús brit segítségért évente küldött idei ajándék lucfenyő alakja vágta ki ezúttal a biztosítékot a londoniaknál.

Óriási vitát váltott ki a britek körében az a karácsonyfa, amelyet idén küldött Norvégia. Hagyományosan ezzel az ajándék lucfenyővel fejezik ki a norvégok hálájukat az angoloknak a II. világháborúban nyújtott segítségért. A fenyőt hagyományosan London központjában, a Trafalgar téren állítják és díszítik fel. Azonban az idei 24 méteres fa sokak szerint girbe-gurba, és letört ágakkal érkezett, ezért kérték, hogy másikat állítsanak helyette.

A 80 éves fenyőt még novemberben vágták ki Oslo közelében és szállították át Nagy-Britanniába. Felállítva, de még díszek nélkül tényleg van némi igazuk azoknak, akik bírálták a külalakját – írja a CNN. Kissé valóban megdől a fenyő, kopasznak tűnik, de nem tudni, hogy ez és a többi sérülés mikor keletkezett rajta.

Sőt, a közösségi médiában még keményebben is nekimentek a témának. Volt, aki szerint biztos a norvégok viccnek szánták az idei fát, vagy éppenséggel a tavalyit küldték el újra. Volt, aki elnyűttnek, félig halottnak találta a lucfenyőt, amelyet bizonyára „a koronavírus egy mutánsa támadhatott meg”.

Persze volt, aki a lényeget ragadta meg, amikor azt mondta, hogy igazából a szándék fontos, amiért a karácsonyfát küldték. A londoni kerület, Westminster polgármestere azzal csitította a kedélyeket, hogy majd akkor nézzék meg, amikor már teljesen fel lesz díszítve.

Reagált a bírálatokra Oslo polgármstere is. Marianne Borgen azt írta

nagyon örülök, hogy a londoniakat ennyire megmozgatta a dolog, mert azt jelenti, hogy értékelik az ajándékot, amit küldtünk.

Végül, amikor feldíszítették és felkapcsolták rajta a fényeket, akkor azért már jobban nézett ki.

(Borítókép: A Trafalgar téren felállított karácsonyfa 2021. december 2-án. Vuk Valcic / SOPA Images / LightRocket / Getty Images)  • Hírek
  • Bankszámla