18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nyolc és fél évet kapott a konyhaasztalán kasztráló bajor villanyszerelő

GettyImages-1236178869
2021.12.10. 19:25
Bármelyik horrorfilm könnyű búfeledtető az ebersbergi „hentes” esetéhez képest. A 67 éves villanyszerelő azzal áltatta a szadomazooldalakon megismert férfiakat, hogy orvosi ismeretekkel is rendelkezik. Nyolc férfit kasztrált – saját kérésükre – a konyhaasztalán. Egyikük nem élte túl a kegyetlen beavatkozást.

Ez utóbbi esetet – kellő bizonyítékok híján – végül mégsem minősítette gyilkosságnak a bíróság.

Ennek ellenére az önjelölt sebészt nyolc és fél évre ítélték – jelentette a Süddeutsche Zeitung.

A per lefolyása gyors volt. A bíróság a tárgyalás tizenegyedik napján hirdetett ítéletet, miután kiderültek mindazok a borzalmak, amelyek a vádlott otthonának konyhaasztalán történtek. Nyolc szakszerűtlen ivartalanítást végzett el, továbbá sebészeti beavatkozásokat az áldozatok nemi szerve környékén és az úgynevezett anális területen. A páciensek felénél szövődmények alakultak ki. Az egyiknél olyan súlyosak, hogy belehalt a műtétbe.

A vádlott azt állította: kezdetben azért ajánlotta fel szexuális szolgáltatásait, hogy pénzt szerezzen, és ezzel törlessze az adósságait. Később a tevékenységét kiterjesztette a konyhaasztalán végzett operációkra. Áldozatai előtt képzett sebészorvosnak vallotta magát.

A bíróságon elmondta, hogy 2018 júliusa és 2020 márciusa között nyolc férfi nemi szervét kasztrálta vagy részlegesen amputálta, kizárólag az áldozat kérésre – hangoztatta.

A vádlott „mértéktelenül túlbecsülte sebészi képességeit és önmagát” – jellemezte a műkedvelő orvost Thomas Bott tanácsvezető bíró az ítélet kihirdetésekor. A kiszabott büntetés kevesebb az ügyészség által követelt tizenegy évnél. A védelem ugyanakkor hét évvel lett volna elégedett.

Kéjes játékok villanyárammal

A büntetőbíróság nem tartotta bizonyítottnak a mulasztásos emberölés vádját. Az ítélet kihirdetésekor a bíró négy esetben súlyos testi sértést, nyolc esetben pedig veszélyes testi sértést állapított meg. A gyilkosság vádja azért tarthatatlan, mert az elhunyt boncolásakor nem derült ki sem a halál pontos időpontja, sem a halál biztos oka. „Ebben az esetben még sokéves tapasztalattal is az ember megoldhatatlan rejtéllyel szembesül” – érvelt Bott bíró.

A vádlott az áldozatok kérésére erotikus játékokkal szórakoztatta őket. Elektromossággal. Ehhez értett, elvégre villanyszerelő volt.

A vádlottnál lefoglalt eszközöket azonban nem manipulálták. E nélkül – állapította meg egy szakértő – végzetes áramütést sem lehetett velük leadni.

A halál másik lehetséges okaként Bott bíró az inzulinról beszélt. A vádlott hűtőszekrényében találtak egy csomag inzulint, amelyből két adag hiányzott. Ráadásul a 67 éves férfi hazudott az inzulin eredetéről. Nem a vádlott szűk környezetéhez tartozó, cukorbetegségben szenvedő és időközben elhunyt személy ellátmányából származott a csomag, hanem az egyik cukorbeteg áldozaté volt, akin szintén intim területen végzett sebészeti beavatkozásokat.

Önmagában a hazugság nem volt elég ahhoz, hogy a bíróság bizonyítottnak találja a gyilkosságot. Bott bíró szerint még az a megtalált fénykép sem szolgált konkrét bizonyítékul, amelyen egy olyan személy látható, aki egy újratölthető inzulintoll tartalmát egy férfi nemi szervébe fecskendezi, tudniillik a vádlott nem volt látható a képen, mint ahogy az sem volt bizonyítható, hogy valóban inzulin volt-e a fecskendőben.

Elhitték, hogy orvos

„Ezek büntetőjogi lehetőségek, de nem bizonyítható ténybeli események” – indokolta a bíró az ítéletet. A nyolcadik és egyben utolsó ügyfél halálának időpontja és körülményei tisztázatlanok. Az viszont biztos, hogy a vádlott két hétig őrizte a tetemet egy kartondobozban a nappalijában, mielőtt a rendőrség a lakásában tartott házkutatás során szörnyű felfedezést tett.

A bíróság végül gyilkosságért nem marasztalta el a villanyszerelőt. A többi beavatkozást súlyos testi sértés helyett könnyűnek minősítette – szem előtt tartva, hogy a beavatkozások az áldozatok kérésére történtek, akik meg akarták szüntetni nemzőképességüket.

A bíró azonban leszögezte: az életben maradt hét sértett azért fordult a vádlotthoz, mert megtévesztette őket orvosi ismereteivel.

Ezekkel azonban nem rendelkezik – mondta Bott bíró.

(Borítókép: A mulasztásból elkövetett emberöléssel megvádolt férfi a tárgyalás megkezdése előtt ügyvédjével a tárgyalóteremben 2021. október 28-án. Fotó: Sven Hoppe / picture alliance / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport