Karácsonyi éttermi robbantás, hat halottal

2021.12.26. 10:20

Legalább hat halottat és további 13 sérültet jelentettek a kongói Beniben, amikor egy öngyilkos merénylő bombatámadást hajtott végre egy egy tömött étteremben – tudatta a BBC.

A hatóságok a támadást a Szövetséges Demokratikus Erők (ADF) nevű csoportnak tulajdonítják, amelyet az Iszlám Állam terrorszervezethez kötnek. Igaz, a támadást egyelőre nem vállalták magukra. Az AFP hírügynökségnek két tanú azt mondta, több mint harminc ember karácsonyozott az étteremben, amikor a robbantás történt. Gyerekek és helyi tisztviselők is voltak az épületben.

Az elmúlt hetekben a hadsereg több alkalommal is összecsapott Beniben a szélsőséges iszlamistákkal. A kongói hadsereg a szomszédos Uganda erőivel is együttműködik, hogy megállítsák a militáns ADF-hez köthető brutális támadásokat, amelyek Ugandát, s a fővárosát, Kampalát sem kímélik.

A szélsőséges iszlamista ADF az 1990-es évek óta létezik, s az elmúlt évtizedben több ezer civilt gyilkoltak meg, számos brutális támadást követtek el a helyi keresztény közösség ellen. Az Egyesült Államok márciusban tette a militáns szervezetet az Iszlám Államhoz köthető terrorcsoportok listájára.

(via BBC)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport