Foreign Policy: A választás egy népszavazás lesz Orbán Viktor sorsáról

image 6483441 (5)
2022.01.02. 15:26 Módosítva: 2022.01.02. 15:26
Az országot hűbérbirtokként kezeli, a tavaszi választásokon azonban eldől, hogy ez így marad e – írja a rangos külpolitikai magazin.

A tavalyi évben az amerikai szélsőjobb széles figyelmet szánt Magyarországra, írta a Foreign Policy című amerikai lap a 2022-ben esedékes fontos választásokat felsoroló cikkében, amit a HVG 360 szemlézett.

Kiemelték, hogy a Fox Newstól 

Tucker Carlson főműsoridőben emelte piedesztálra Orbán Viktort, és annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államoknak követnie kellene az ő drákói bevándorláspolitikáját, illetve keresztény etnikai nacionalizmusát. Steve Bannon, Trump korábbi tanácsadója a nemzetközi jobboldal legjelentősebb figurájának minősítette a politikust.

Kiemelik, hogy Orbán Viktor besöpör minden dicséretet, amit csak tud, mert amúgy az Európai Unióban pária lett. Az országot hűbérbirtokként kezeli, a tavaszi választásokon azonban eldől a további sorsa:

marad hűbérúr, vagy leminősül hűbéressé. 

Kiemelik, hogy a választás ezúttal inkább népszavazás lesz a miniszterelnök sorsáról. A Fidesznek most biztosan nem lesz kétharmada, az viszont még bizonytalan, hogy az ellenzéknek lesz-e elegendő lendülete a kormányváltáshoz.  

 (via HVG 360)

(Borítókép: Orbán Viktor 2021. december 21-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)