Ivó, Milán
EUR 382,99 Ft
USD 365,77 Ft
6 °C
26 °C

Túl hangos volt a szomszéd vécéje, kártérítést kapott a házaspár

2022.01.17. 20:57

Összesen közel 10 ezer eurós kártérítést kapott egy olasz házaspár amiatt, hogy a szomszéd lakásban túl hangos volt a vécé.  Az ítélet egy 19 éve zajló konfliktust zárt le.

A vécéöblítő működése túl hangos, sérti a szomszédok nyugalomhoz való jogát, ezért kártérítés illeti őket

– írta ítéletében a olasz legfelsőbb bíróság, amely a döntéshozatalkor hivatkozott az Emberi Jogok Európai Egyezményére is.

Az észak-olaszországi La Spezia városában lévő lakás vécéje egy nagyon vékony fal mögött kapott helyet, ezért az öblítőtartály hangja a szomszédokat – a bíróság szerint – „túlzott és aránytalan mértékben” zavarta. 

Az ítélet indoklása szerint a szomszéd házaspár hálószobája épp a vékony fal mögött helyezkedett el. Mivel a lakásuk nagyon kicsi, ezért az ágy áthelyezésére nem volt lehetőségük, és a helyzet megoldására tett kísérletek mind kudarcot vallottak.

A döntés értelmében a szomszédban lakó négy testvér 2003-ig visszamenőleg évente 500 eurós (178 ezer forintos) kártérítést köteles fizetni a házaspárnak, továbbá a lakásátalakítással kötelesek megszüntetni a zajt. 

(via MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek