Állami hitelből bérelt fel bérgyilkost egy amerikai nő

2022.02.17. 13:43
Több hete nyomoznak egy gyilkossági ügyében az Egyesült államokban: a háza előtt lőttek le egy 24 éves nőt. Az áldozat hároméves lánya is a helyszínen tartózkodott, súlyosan megsérült. A vádak szerint a gyilkosság kitervelője állami hitelt vett fel a bérgyilkos kifizetéséhez.

Az amerikai rendőrség kedden közétett egy bűnügyi dokumentumot, amelyben az a nyomozás rejlik, amelyik hete óta folyik egy 24 éves nő meggyilkolása ügyében – számolt be róla a Tények. Le’Shonte Jones a hároméves lányával sétált a lakása előtt, amikor minden előjel nélkül lelőtték, és a kislánya is megsérült a golyózáporban. 

A dokumentum alapján három vádlottja van a gyilkosságnak: Javon Carter, Romiel Robinson és Jasmine Martinez – akiket mind letartóztattak. A vád szerint a gyilkosság megszervezője a 33 éves Martinez volt. 

A vádlott egy 15 ezer dolláros állami hitelt intézett a korábbi párján keresztül, amit később a bérgyilkos kifizetésére használt fel. 

A kormány azzal a céllal hozta létre a támogatást, hogy a koronavírus-járvány gazdasági válságából segítsen felépülni a civileknek. A vádirat szerint az azt követő hetekben legalább 10 ezer dollárt kivettek készpénzben automatákból.

Jasmine Martinez és az áldozat egyébként ismerték egymást: a vádlottat 2018-ban már egyszer letartóztatták, miután súlyosan bántalmazta a nőt. Martinez akkor egy börtönből folytatott telefonbeszélgetésben úgy szolt: „Kész vagyok megölni ezt a nőt, Jonesnak meg kell halnia.”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport