Még mindig lángol a tengeren az elnéptelenedett teherhajó

2022-02-22T122629Z 1223329393 RC2JMS940ITB RTRMADP 3 VOLKSWAGEN-
2022.02.22. 21:30

Közel négyezer luxusautóval ég már szerda óta a Felicity Ace nevű teherhajó. A hajó fedélzetén már senki sem tartózkodik.

Február 16-tól nem tudják teljesen eloltani a tüzet, amely az autókat szállító hajón csapott fel. A fedélzetén lévő 3965 luxusautót Európából kellett volna eljuttatnia az Egyesült Államokba. A járművek között van 1100 Porsche és 189 Bentley, Audik, Porschék és elektromos autók is – írja az Infostart.

A teherszállító február 10-én indult el a németországi Emden kikötőjéből, és február 23-ra kellett volna megérkeznie az egyesült államokbeli Dashville-be. A jelentések szerint a lángokat folyamatosan oltják, de megnehezítik a tűzoltók munkáját az elektromos autók lítium-ion akkumulátorai, amelyek életben tartják a tüzet. Ezeknek az oltására speciális oltóanyagot kell használni.

A 22 főből álló személyzetet még a múlt héten kimenekítették, így lassan egy hete irányítás nélkül sodródik a hatalmas hajó. Azonban a tervek szerint két tűzoltó felszereléssel ellátott hajó fog érkezni a Felicity Ace-hez, és megkísérlik a jármű partra vontatását.

(Borítókép: A Felicity Ace 100 kilométerre az Azori-szigetektől, 2022. február 18-án. Fotó: Portuguese Navy / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.