Menczer Tamás a szlovák házelnöknek: Elnézte a naptárat

D  YT20210830005
2022.04.11. 10:28
Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke szerint elképzelhető, hogy Vlagyimir Putyin segítségével Orbán Viktor átrajzolja Szlovákia határait. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára reagált a házelnök kijelentésére.

„A Szlovák Nemzeti Tanács elnöke valószínűleg elnézte a naptárat, tisztelettel felhívjuk Boris Kollar figyelmét arra, hogy a XXI. században élünk” – írta Menczer Tamás közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a szlovák házelnök azon kijelentésére reagált, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnök segítségével arra készül, hogy feldarabolja Szlovákiát.

Az elmúlt évtizedben mi nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy Magyarország és Szlovákia együttműködése folyamatosan fejlődjön, azzal mindkét ország jól járjon

– emelte ki bejegyzésében Menczer Tamás. Hozzátette: „Szép eredményeket értünk el együtt, és készen állunk arra, hogy kapcsolatainkat tovább építsük az Európai Unió keretein belül, melynek már régóta mindketten tagjai vagyunk.”

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke vasárnap délután egy televíziós vitában arról beszélt, hogy a magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin azt tervezi, hogy „felparcellázza” Szlovákiát.

Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak nálunk, útleveleket osztogatnak! Ez nem vicc!

– fogalmazott a szlovák házelnök vasárnap. Boris Kollar úgy véli, hogy a nemzetközi rendszer oroszok általi aláásása Szlovákia szuverenitását is veszélyezteti. Véleménye szerint ezt a helyzetet idővel Orbán Viktor is kihasználhatja.

(Borítókép: Menczer Tamás. Fotó: Illyés Tibor / MTI)