Legalább ötven lövést adtak le egy pittsburghi Airbnb-lakásban

afp.com-20220417-PH-GTY-1240048651-highres
2022.04.17. 21:47
Legalább ötven lövést adtak le egy Airbnb-lakásban, ahol kétszáz ember bulizott.

Két fiatal meghalt, és legalább nyolcan megsérültek, amikor vasárnap hajnalban lövöldözés tört ki egy pittsburghi Airbnb-lakásban, ahol a rendőrség szerint nagyjából 200 ember bulizott. Voltak, akik az ablakon ugrottak ki a lövöldözés elől – számolt be az ABC News.

Ez volt a harmadik eset kilenc napon belül, hogy egy Airbnb-lakásban tartott buliban lövöldözés tört ki, beleértve a kaliforniai Sacramentóban történt esetet, ahol egy tinédzser halt meg, és egy másikat, amely Houston egy külvárosi lakónegyedét rázta meg. 

A pittsburghi lövöldözés 12:30 körül történt, amikor a rendőrséget több ShotSpotter-lövöldözés-észlelési riasztásról értesítették a város északi oldalán található East Allegheny-negyedből – áll a pittsburghi rendőrség közleményében.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lőtt sebeket szenvedett áldozatokat a lakás közelében találták meg, és mentőautóval szállították őket kórházba.

A többi meglőtt sebesültet személyautókkal szállították a környékbeli kórházakba, köztük két fiatalkorút is – ők a sürgősségire érve meghaltak

– közölték a hatóságok.

A hatóságok szerint ötven lövés dördült el. Scott Schubert pittsburghi rendőrfőnök a vasárnapi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a lövöldözés egy „veszekedés” miatt kezdődött, és megerősítette, hogy többen is részt vettek a lövöldözésben. Elmondta, hogy a lelőtt áldozatokon kívül további öt ember megsérült úgy, hogy kiugrott az ablakon, vagy leesett a lépcsőn, miközben fedezékbe vonult.

(Borítókép: Lövöldözés tört ki egy pittsburghi Airbnb-lakásban 2022. április 17-én. Fotó: JEFF SWENSEN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)