Egy több mint harminc évvel ezelőtti gyermekgyilkosság miatt tartóztattak le egy volt börtönőrt

2022.04.28. 15:37
Letartóztatták Marvin McClendont, egy 74 éves alabamai férfit egy 11 éves New Hampshire-i kislány 1988-as meggyilkolása miatt. McClendon, a massachusettsi büntetés-végrehajtás nyugdíjas tisztje ácsmunkát végzett Melissa Tremblay meggyilkolásának idején – közölte Jonathan Blodgett, Essex megye kerületi ügyésze.

Blodgett szerda reggeli sajtótájékoztatóján elmondta, hogy McClendont kedd este letartóztatták Alabamában, és vádat emeltek ellene igazságszolgáltatás előli elrejtőzés miatt. A tervek szerint csütörtökön helyezik vád alá, és átszállíthatják Massachusetts államba, hogy szembenézzen a gyilkosság vádjával − írta meg a CBS News.

Melissa Tremblay, aki a New Hampshire állambeli Salemben élt, nem sokkal a halála előtt édesanyjával és annak barátjával egy közösségi klubban volt a Massachusetts állambeli Lawrence-ben. A lány elhagyta a klubot, hogy a környéken játsszon. 1988. szeptember 12-én egy teherpályaudvaron találták meg. Halálát késszúrások okozták. Az ügy több mint 33 évig megoldatlan volt.

A kerületi ügyész elmondta, hogy a lány holttestéből származó bizonyítékok vezettek McClendonhoz, de konkrétumokat nem árult el, mondván, hogy a vádemeléskor több információra is fény derül. Azt azonban hozzátette, hogy a férfi neve már régen felmerült érintettként az ügyben. 

Az évek alatt a rendőrség tanúk, gyanúsítottak és érintett személyek sokaságát hallgatta ki. Az irodámhoz kirendelt, inaktív ügyekre szakosodott kerületi ügyészhelyettesek és az állami rendőrség nyomozói 2014 óta szorgalmasan dolgoztak az ügyön. A nyomozás alatt kiderült, hogy a gyanúsított 1988-ban Chelmsfordban élt, és több szálon is kötődött Lawrence-hez. A nyomozók megtudták, hogy Lawrence-ben dolgozott, és gyakran látogatott ott különböző helyeket

− mondta el Blodgett az újságíróknak.