18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Újabb sanghaji horrorsztori kering a kínai közösségi médiában

327U96C-highres
2022.05.02. 14:11
Már nem csak az indokolatlanul hosszú, több mint negyvennapos lezárás miatt bosszankodnak a Sanghajban élők. Felkerült a helyi közösségimédia-platformokra egy megrázó videó.

A videón látszik, hogy a halottasház öltözékét viselő emberek egy sanghaji idősotthonnál tesznek be a szállítóautóba egy sárga zsákba csomagolt testet. A vasárnap délután rögzített felvétel tanúsága szerint miután kicipzározták a zsákot, rájöttek, hogy mégsem halt meg, akit annak hittek.

A kék ruhás halottasházi alkalmazottak többször odaszóltak az idősotthon gondozójának, hogy a férfi még él, nem látja? Rákiáltottak, hogy vegye le a rongyot az arcáról, mert megfullad. A nő viszont mintha süket lenne, újra és újra letakarja az idős ember fejét. 

Némi tanácskozás után végül a halottnak vélt férfit visszatolták az otthonba egy betegszállító hordágyon. 

videó kikerült a közösségi médiába, az emberek szinte őrjöngtek a kommentjeikben, amikor meglátták mi történt. Nagyon komoly feszültség halmozódott fel az emberekben, mert úgy vélik, teljesen feleslegesen tartják őket vesztegzár alatt – néha erőszakkal – a sanghaji hatóságok.

Az ügyet nem lehetett eltussolni, így a hatóságok hivatalosan is foglalkozni kezdtek a történtekkel – szellőztette meg a hongkongi híroldal, a South China Morning Post. Sanghaj Putuo kerületének vezetése vizsgálatot indított, öt középkáder felelősségét firtatják. A közvélemény nyomására további vizsgálat is lesz az ügyben, mert a felelősök megbüntetését követelik.

A hivatalos kínai állami média, a CCTV tájékoztatása szerint az idős embert később kórházba vitték, állapota már stabil.

(Borítókép: Egészségügyi dolgozó egy ideiglenesen kialakított kórházban Sanghajban 2022. április 7-én. Fotó: Afp)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport