Megölték Ciszjordániában az al-Dzsazíra ismert tudósítóját

2022.05.11. 08:51
A Ciszjordánia északi részén lévő Dzseninben érte halálos lövés az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió munkatársát, Sirín Abu Aklát. A palesztinok és az izraeliek kölcsönösen egymást vádolják gyilkossággal, de a katari külügyminisztérium is megszólalt.

Ciszjordániában lőtték le szerdán az al–Dzsazíra pánarab hírtelevízió egyik ismert újságíróját, Sirín Abu Aklát – adta hírül az MTI. A palesztin egészségügyi minisztérium az izraeli hadsereget vádolja a gyilkosság elkövetésével.

A tárca közlése szerint Abu Aklát Dzseninben lőtték meg, a nőt a történtek után azonnal kórházba szállították, de végül nem sikerült megmenteni az életét.

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben, egyúttal annak lehetőségét sem zárták ki, hogy Sirín Abu Aklát valójában „palesztin fegyveresek találták el”.

Az ügyre a katari külügyminisztérium is reagált. A tárca államilag támogatott terrorizmusnak minősítette az újságíróval történteket, melyről az al–Dzsazíra számolt be.

Az 51 éves, kelet-jeruzsálemi Sirín Abu Akla az utóbbi két évtizedben az izraeli és ciszjordániai Al-Dzsazíra hálózat jól ismert riportereként dolgozott.

A ynet értesülése szerint Ali Szamudi, egy másik palesztin újságíró is Abu Akla közelében tartózkodott, ő könnyebben sebesült meg. A pánarab hírtelevízió bejelentése szerint a menekülttáborból tudósító újságírók sajtó felirattal ellátott mellényt viseltek.