Megtalálták a világ legöregebb férfiját

2022.05.19. 21:17
Egy venezuelai földműves, a 113. születésnapját május 27-én ünneplő Juan Vicente Pérez a legöregebb férfi a világon − jelentette be kedden Caracasban a Guinness Világrekordok.

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal a 113. születésnapja előtt, január 22-én hunyt el − közölte az MTI. 

Az új rekorder, aki San José de Bolivar hegyvidéki településen, Tachira államban él,

kivételes egészségnek és memóriának örvend: emlékszik a gyermekkorára, a házasságára, a testvérei, gyermekei és unokái nevére. Szeret a családja és a barátai körében lenni, beszélgetni és történeket mesélni

− írta róla közleményében a nagy-britanniai központú Guinness.

A férfi azt vallja, hosszú életének titka „a kemény munka, az ünnepnapokon a pihenés, a korai lefekvés, naponta egy pohárka tömény és Isten szeretete”.

Juan Vicente Pérez gyermekkora óta földművesként dolgozott, már ötévesen segített szüleinek a cukor- és a kávébetakarításban. Felnőttként békebíróként is dolgozott az ingatlanviták elsimításában.

A férfi 25 éve, 60 évnyi házasság után özvegyült meg. 11 gyermeke, 41 unokája, 18 dédunokája és 12 ükunokája van.

A legidősebb nő a világon jelenleg egy 118 éves francia apáca, André nővér, aki 1904. február 11-én született Lucile Randon néven.  • Hírek
  • Hírek