Meg akarták gyilkolni Vlagyimir Putyint

2022.05.23. 16:09
Kijlo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának vezetője azt mondta az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportálnak hétfőn, hogy februárban gyilkossági merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

Merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen – állította az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportálnak Kijlo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának vezetője hétfőn. 

A hírlapnak adott interjúban Budanov azt mondta, hogy a merényletkísérlet Oroszország februári inváziója után történt. 

Ez történt

A hírszerzési vezető elmondása szerint Vlagyimir Putyint a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger között fekvő kaukázusi régió képviselői támadták meg. Mint fogalmazott:

Volt egy merényletkísérlet Putyin ellen. Nem is olyan rég állítólag még a Kaukázus képviselői is megtámadták

A férfi kiemelte: az általa említett információ „nem nyilvános”, és bár „teljesen sikertelen volt, ettől függetlenül valóban megtörtént”. Az eset körülbelül két hónappal ezelőtt történt, azonban bizonyítékot eddig nem mutatott be a minisztérium. 

Brit kémfőnök: Vlagyimir Putyint szanatóriumba küldik, hogy elkerüljék a puccsot

Vlagyimir Putyint„szanatóriumba fogják küldeni azért, hogy elkerüljék a puccsot”– ezt állította Sir Richard Dearlove, a brit MI6 korábbi vezetője egy podcastműsorban. Az orosz elnök elleni puccs lehetőségét a háború kezdete óta híresztelik. 

Legutóbb azt állították, hogy már a biztonságpolitikával foglalkozó vezetők egy része is ellene készülődik. Ezzel kapcsolatban Sir Richard Dearlove – aki 1999 és 2004 közt vezette a brit titkosszolgálatot – most azt mondta: Vlagyimir Putyin ellen nemcsak puccs készül, hanem súlyos beteg is (ezt szintén híresztelték már párszor, bár legutóbb azt állították, hogy meggyógyult),

ÉS EMIATT MÁR MOST AZT TERVEZIK A KREMLBEN, HOGY A JÖVŐ ÉVBEN SZANATÓRIUMBA KÜLDIK ŐT. 

„Azt hiszem, hogy 2023-ban távozni fog, valószínűleg egy szanatóriumba, ahonnan már nem Oroszország vezetőjeként fog előjönni” – mondta a kémfőnök, hozzátéve azt is, hogy a következő másfél évben szerinte rendszerváltás lesz Oroszországban az „ukrajnai katasztrófa” miatt, bár az elit természetesen nem fog szőröstül-bőröstül eltűnni. 

Sir Richard Dearlove a műsorban arról is beszélt, hogy szerinte az orosz közvélemény még mindig egyértelműen Vlagyimir Putyin pártján áll, azonban a szakértők már szép lassan kezdenek elbizonytalanodni azzal kapcsolatban, hogy valóban jó politikát folytat-e a Kreml. 

Putyin beteg?

Régóta híresztelik az orosz elnökről, hogy súlyos rákbetegséggel küzdhet. Ezzel kapcsolatban most Oliver Stone Oscar-díjas filmrendező azt mondta: az orosz elnök tényleg rákos volt, de már legyőzte a betegséget. Legutóbb a brit MI6 egyik volt ügynöke, Christopher Steele állította azt, hogy az orosz elnök súlyos beteg és állandó orvosi kezelésre szorul.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, hétfői percről percre frissülő cikkünket itt találja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport