A brooklyni lövöldözés egyik áldozata beperelte a Glock fegyvergyártót

2022.06.02. 09:34
Tizenhárman súlyosan megsérültek egy áprilisi lövöldözésben az egyik New York-i metróállomáson. A nő szerint a Glockot felelősségre kell vonni, mert fegyvereinek marketingjével és értékesítésével veszélyeztetik a közegészséget és a közbiztonságot.

A 49 éves Ilene Steur egyike volt annak a 10 embernek, akik április 12-én megsérültek a brooklyni lövöldözésben. Az osztrák fegyvergyártó ellen benyújtott keresetében azt állítja, hogy a Glockot felelősségre kell vonni, mert fegyverei forgalmazásával és értékesítésével veszélyeztette a közegészséget és a közbiztonságot. A lőfegyvergyártót az emberélet meggondolatlan figyelmen kívül hagyásával vádolja – írja a The Guardian.

A gyanúsított, Frank R. James ellen az esküdtszék vádat emelt terrorista támadás és más, tömegközlekedés elleni erőszakos cselekmény elkövetése miatt.

Az ügyészek azt állítják, hogy James füstpalackokat indított el, majd legalább 33-szor elsütött egy 9 mm-es Glockot a zsúfolt metrókocsiban. A támadásban megsebesülteken kívül további 13-an szenvedtek sérüléseket a füst belélegzése és az azt követő káosz miatt.

Steur perében a Glockot azzal vádolja, hogy a marketingjük olyan lőfegyverjellemzőket hangsúlyoz, mint például a nagy kapacitás és a könnyű elrejtés, amelyek a bűnelkövetési szándékkal rendelkező vásárlók számára vonzóak.

Azt állítja, hogy a Glock tisztában van azzal, hogy a fegyverek kialakítása alkalmatlan a személyes védelemre vagy szabadidős célokra, és lehetővé teszi, hogy a fegyver birtokában lévő egyén páratlan polgári vérengzést végezzen.

A panasz továbbá azzal vádolja a Glockot, hogy szándékos erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy pisztolyaikat filmekben és rapdalokban használják.

A fegyvergyártó nem kommentálta azonnal a pert. A múltban elutasította a nagy kapacitású tárak értékesítésének korlátozására irányuló felhívásokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport