18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

71 éves férfi ölt meg három nyugdíjast egy templomi vacsorán

2022.06.18. 11:18

A rendőrség szerint a 71 éves férfi, aki korábban a Szent István episzkopális templom istentiszteleteire járt, az eseményen elővett egy kézifegyvert, és megölt három idős résztvevőt, akik közül az egyik a felesége karjaiban halt meg. Egy másik vendégnek sikerült lefognia a férfit, amíg a rendőrség megérkezett és letartóztatta.

Az áldozatok közül kettő 84, a harmadik pedig 75 éves volt. Az egyik áldozat 60 éves feleségével vett részt az eseményen, és a templomot a kedvenc helyének nevezte.

Hősiesen lépett közbe egy idős résztvevő

Shane Ware helyi rendőrkapitány azt mondta, hogy az a személy, aki közbelépett, hogy megállítsa a fegyverest, „hős”. Elmondta, hogy a rendőrség még vizsgálja, mi motiválta a gyanúsítottat, aki időnként részt vett a templom istentiszteletein. Robert Smitht gyilkossággal vádolják – írja a Sky News.

Ashley Curry, Vestavia Hills polgármestere azt mondta, hogy „összetartó, rugalmas és szeretetteljes közösségét” megrendítette „ez az értelmetlen erőszakos cselekmény”. A város kiváló iskoláiról és külvárosi életmódjáról ismert, ahol sok üzletember, orvos és ügyvéd él.

Az Egyesült Államok még mindig a közelmúlt két tömeges lövöldözése miatt gyászol. A New York állami Buffalóban május 14-én egy szupermarketben elkövetett, Joe Biden amerikai elnök szerint rasszista támadásban 10 ember vesztette életét. A rá következő héten pedig 19 gyermeket és két felnőttet öltek meg egy általános iskola elleni támadásban a texasi Uvaldéban.