Ed Sheeran volt a legnépszerűbb előadó tavaly az Egyesült Királyságban

2022.06.20. 17:12
Ed Sheeran dalait játszották a legtöbbet tavaly az Egyesült Királyságban a brit zenei licencszervezet (PPL) adatai szerint.

A 2021-ben legtöbbet játszott dal, a Bad Habits is Ed Sheeran szerzeménye. Öt év alatt negyedszer nyerte el az Egyesült Királyság legtöbbet játszott zenészének címét, amelyet rádiós, televíziós, vendéglátóhelyi vagy bolti lejátszások alapján számítanak ki – írja az MTI.

Utoljára 2017-ben volt Sheerané a legtöbbet játszott dal, a Shape of You, amellyel kapcsolatban a zenész-énekes nemrég megnyerte a plágiumpert a brit legfelsőbb bíróságon.

Sheeran nem múló sikere „teljesítményének minőségét és a brit zene erejét bizonyítja olyan időkben, amikor a világ zenei piacán minden eddiginél erősebb a verseny” – idézte a BBC hírportálja a PPL ügyvezetőjét, Peter Leathemet.

Sheerant a legtöbbet játszott zenészek listáján sorrendben David Guetta, Dua Lipa, a Little Mix, a Coldplay, a The Weeknd, Justin Bieber, Calvin Harris, Taylor Swift és Pink követi.

A szervezet éves jelentésével együtt tette közzé a sikerlistákat. A jelentés 252,8 millió font (117 milliárd forint) teljes bevételről számolt be, amely 147 ezer előadó és zeneijog-birtokos között oszlik meg.