Büntetést kell fizetniük egy svájci étteremben azoknak, akik maradékot hagynak a tányérjukon
Az élelmiszer-pazarlás ellen küzd az az indiai étterem Svájcban, amelyik büntetést szab ki azoknak a vendégeknek, akik maradékot hagynak a tányéron.
Szigorú szabály lépett életbe egy badeni indiai étteremben: a svédasztalos rendszert alkalmazó Casanova étterem öt frankot (körülbelül kétezer forintot) fizettet ki azokkal a vendégekkel, akik nem ettek meg mindent a tányérjukról.
Az étterem vezetője, Salman Ghauri szerint az önkiszolgáló éttermek egyik átka, hogy az emberek szeme jobban kívánja az ételt a gyomruknál. Sokszor azért szed csak valaki valamiből, mert meg szeretné kóstolni, a maradék pedig a kukában végzi, ami – súlyos pazarlás.
Salman Ghauri ugyanakkor azt mondja, senki nem köteles kifizetni a büntetést, ez inkább csak afféle figyelemfelhívásként funkcionál. Két éve üzemel így az étterem, a vendégek kilencven százalékának pedig semmi problémája vele – írja a le News.