18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Évtizedekig hagyták a rendőrök a kiskorúak kizsákmányolását

2022.07.12. 21:32

A rendőrök tevékenységét kivizsgáló Tom Crowther jelentette, hogy a lányokat „prostituáltaknak” bélyegezték meg, miközben az elkövetők szabadon távozhattak. A shropshire-i városban az 1970-es évektől „ellenőrizetlenül virágzott” a nemi erőszak, a szexuális visszaélés, a drogozás és más bűncselekmények.

A vizsgálatot vezető Tom Crowther szerint a kizsákmányolás „nyilvánvaló jeleit”, például a tinédzserkori terhességeket és eltűnéseket figyelmen kívül hagyták, mivel a gyerekeket prostituáltnak bélyegezték, vagy az „életmódjukért” hibáztatták, az elkövetőket pedig szabadon engedték.

A bevándorlók etnikuma és a pénz mozgatta a szálakat

„A kizsákmányolást a faji hovatartozással kapcsolatos feszültség miatt nem vizsgálták ki”, mivel az elkövetők a jelentések szerint főként ázsiai férfiak voltak – vonta le a következtetést Tom Crowther. A tanárokat és az ifjúságsegítőket eltántorították attól, hogy jelentsenek a gyermekek szexuális kizsákmányolásáról. Az elkövetők felbátorodtak, és a kizsákmányolás évekig folytatódott összehangolt válaszlépések nélkül – tette hozzá a vizsgálat vezetője az Independent szerint.

A vizsgálat megállapította, hogy még azután is, hogy 2009-ben a West Mercia rendőrség egy műveletet indított, amely több büntetőeljárást eredményezett, a rendőrség és a helyi tanács gyakorlatilag

nullára csökkentette a kizsákmányolásra szakosodott csoportjait, hogy pénzt takarítson meg.

Telfordban a bandák legalább egy áldozatát, a terhes 16 éves Lucy Lowe-t meggyilkolták, és halálát fenyegetésként használták fel a többi áldozat elhallgattatására. A lányt édesanyjával és nővérével együtt gyilkolta meg az akkor 26 éves Azhar Ali Mehmood, aki 2000-ben felgyújtotta az otthonukat.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a segélyhívót!