Nincs a helyén Vlagyimir Putyin füle

32FQ9GD-highres
2022.08.05. 08:16
Vlagyimir Putyin orosz elnök az utóbbi időben testdublőröket használt a nyilvánosság előtt, hogy titkolja egészségügyi problémáit − állította egy ukrán katonai tisztviselő, aki azt mondta, hogy a dublőröknek más a fülük, mint az orosz vezetőnek.

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kijrilo Budanov vezérőrnagy a héten az ukrán televízióban felvetette, hogy Putyin füle másképp nézett ki a vezető több nyilvános szereplésén − közölte a New York Post.

A képeken más füleket láthatunk. És ez olyan, mint az ujjlenyomat, minden ember fülképe egyedi

– mondta el Budanov.

De Budanov szerint nem csak ez nem stimmelt.

Putyin testdublőreinek különböznek a szokásaik, más a modoruk, más a járásuk, néha még a magasságuk is különbözik, ha jobban megnézzük őket

− mondta.

Nem ez volt az első alkalom, amikor azt állítják, hogy Putyin hasonmásokat használ

Az International Business Times még 2018-ban „az egyik legszokatlanabb összeesküvés-elméletnek” nevezte, amikor egy Twitter-felhasználó három, Putyinról különböző alkalmakkor készült fényképet mutatott be, amivel azt akarta bizonyítani, hogy a volt KGB-ügynök valójában három különböző ember.

Budanov ezen a héten azzal magyarázta a testdublőrök feltételezett használatát, hogy széles körben elterjedt találgatások szerint az orosz vezető súlyos beteg.

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) a brit hírszerzés (MI6) vezetői azonban kétségbe vonták ezeket a híreket, és a múlt havi Aspeni Biztonsági Fórumon kijelentették, hogy az orosz vezető láthatóan teljesen egészséges.

(Borítókép: Olga MALTSEVA / AFP)