Közel 7 milliárd dollárnyi Tesla-részvényt értékesített Elon Musk

GettyImages-1233956452
2022.08.10. 07:13
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója 7,92 millió Tesla-részvényt adott el mintegy 6,9 milliárd dollár értékben, írja a Reuters.

A világ egyik leggazdagabb üzletembere azzal indokolta a lépést, hogy „abban a (remélhetőleg valószínűtlen) esetben, ha a Twitter rákényszerít az üzlet lezárására, fontos, hogy elkerüljük a Tesla-részvények sürgősségi eladását”.

Jogi szakértők azonban felvetették, hogy ha Elon Musk elveszíti a Twitter elleni csatáját, és kénytelen lesz befejezni a felvásárlást, vagy pénzbüntetésre ítélik, elképzelhető, hogy további Tesla-részvényeket kell majd eladnia.

A Twitter azért perelte be Elon Muskot, mert az üzletember elállt a közösségi médiavállalat megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros üzlettől. Elon Musk jogi csapata azt kérte, hogy a tárgyalást annak bonyolultsága miatt jövő év februárjában tartsák meg, míg a Twitter a szeptemberhez ragaszkodott.

Elon Musk azzal érvelt, hogy a gyorsított eljárás lehetővé tenné a Twitter számára, hogy elrejtse az igazságot a kamufiókokról. A Twitter jogi képviselői szerint a tárgyalásra néhány hónap alatt is alaposan fel lehet készülni, ezért nincs értelme húzni az időt. Kathaleen McCormick delaware-i kancelláriaminiszter egyetértett a céggel, amely szerinte gyors döntést érdemel a követeléseivel kapcsolatban.

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: Al Drago/Bloomberg/Getty Images)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM