Merénylet áldozata lett az afganisztáni tálibok egyik befolyásos vallási vezetője

2022.08.11. 17:00
Meghalt egy kabuli merényletben Rahumullah Hakkáni sejk, az afganisztáni tálibok egyik befolyásos vallási vezetője. Halálának körülményeiről még nem ismert sok konkrétum, egyelőre annyit tudni, hogy a robbantásos merényletet egy műlábas férfi követhette el.

Egy merényletben vesztette életét Rahimullah Hakkáni sejk, az afganisztáni tálibok egyik befolyásos vallási vezetője. A merénylet a dél-ázsiai ország fővárosában, Kabulban történt – adta hírül az MTI a Reuters hírügynökség értesülése alapján.

A hírt Abdul Rahmán, a radikális iszlamisták hírszerzésének fővárosi régióért felelős részlegének vezetője is megerősítette. A támadást egy amputált lábú férfi követte el az egyik vallási rendezvényen, aki a műlábában rejtette el a robbanóanyagot.

Bilál Karími, a tálibok helyettes szóvivője, anélkül hogy részletekbe bocsátkozott volna, csupán annyit közölt, hogy Hakkánit „az ellenség brutális támadásában” ölték meg. Egyelőre nem tudni, hogy ki áll a merénylet hátterében, a tálibok ugyanakkor vizsgálatot indítottak az ügyben.