Amputálni kellett egy tízéves kisfiú lábát, mert megharapta egy cápa

2022.08.17. 05:57
Egy tízéves fiúnak amputálni kellett a lába egy részét, miután a családja szerint a hétvégén egy cápa megharapta, miközben Florida Keys partjainál búvárkodott.

A hatóságokat délután fél öt körül riasztották a Looe Key zátonyhoz, hogy segítsenek a cápatámadás áldozatául esett fiúnak, ifjabb Jameson Reedernek – közölte a floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság.

A kisfiú nagybátyja, Joshua Reeder Facebook-bejegyzése szerint unokaöccsét a térde alatt harapta meg a cápa, miközben búvárkodott a sekély vízben.

A családja szerencsére egyből eszmélt, és egy habszivacs rudat gyorsan bedobtak neki, majd visszahúzták a csónakba, és a harapás fölött érszorító kötést helyeztek fel, hogy csillapítsák a vérzést.

A család ezután egy közelben tartózkodó hajótól kért segítséget, amelynek a fedélzetén történetesen egy ápoló is tartózkodott, aki szakszerű ellátásban részesítette a sérültet. A gyorsabb hajó rövid időn belül a partra szállította a fiút, akire már ott vártak a mentősök és azonnal a miami gyermekkórházba szállították – írja a CNN.

Tavaly világszerte 73 provokálatlan cápatámadást jelentettek be. Ez megfelel a 2016 és 2020 közötti ötéves átlagnak, amely 72 volt – derül ki a Floridai Természettudományi Múzeum Nemzetközi Cápatámadási Adatbázisának januári jelentéséből.