Emberek közé hajtott egy autós Salzburgban, sok a sérült

2022.08.21. 20:09
Közlekedési baleset történt vasárnap délután Salzburg városában, egy autó hajtott egy helyi gyorsétterem vendégkertjébe, nyolcan megsérültek, hárman közülük súlyosan – közölte az osztrák rendőrség.

Az APA osztrák hírügynökség a hatóságoktól úgy értesült, hogy a sofőr rosszul lett, és elvesztette az irányítást járműve felett, a vendégkertbe hajtott, majd nekiment több közlekedési táblának, és végül egy sportszaküzlet előtt állt meg.

Egyelőre nem tudni, milyen egészségügyi vészhelyzet lépett fel a sofőrnél, aki maga is súlyosan megsérült. Szintén a súlyos sérültek között van egy anya kisgyermekével, írja az MTI.

Benjamin Braunstein, az osztrák Vöröskereszt munkatársa elmondta, hogy mindhárom súlyos sérültet kórházba szállították, mindegyiküket egy-egy sürgősségi orvos kíséretében. Az étterem öt másik vendége könnyebb sérülésekkel megúszta a súlyos balesetet.

A Vöröskereszt összesen négy mentőorvossal, két helikopterrel és hat mentőautóval vonult a baleset helyszínére. A krízisintervenciós csoport is a helyszínen volt, hogy segítsen az érintetteknek.