18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A Peppa Malac leszbikus epizódját betiltanák Olaszországban

339
2022.09.10. 08:41 Módosítva: 2022.09.10. 08:41
Egy szélsőjobboldali olasz politikai párt egyik vezető tagja, aki várhatóan ebben a hónapban megnyeri az általános választásokat, felszólította a Rai állami műsorszolgáltatót, hogy ne vetítse le a világszerte népszerű Peppa Malac című rajzfilmsorozat egyik epizódját, mivel a sorozat szereplői között egy azonos nemű pár is szerepel.

Mint arról lapunk beszámolt, a Családok című epizódot kedden mutatták be először az Egyesült Királyságban, és két leszbikus jegesmedvét mutat be, akik együtt nevelik gyermeküket. Penny, Peppa jegesmedve barátja közölte: „az anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Az egyik mami orvos, a másik mami pedig spagettit főz”. A család ezután leült egy közös étkezéshez.

Nemi indoktrináció ellen lépett fel a szélsőjobb

Federico Mollicone, az Olasz Testvérek kulturális szóvivője szerint az epizód sugárzása Olaszországban elfogadhatatlan lenne.

Nem fogadhatjuk el a nemi indoktrinációt. Ismét lecsapott a polkorrektség a gyermekeink kárára. Nem lehetnek a gyerekek egyszerűen gyerekek?

– tette fel a kérdést az olasz politikus. Hozzátette, „arra kérjük a Rai-t, hogy a szóban forgó epizódot ne sugározza semmilyen csatornán vagy internetes platformon”.

Ez volt az első alkalom, hogy egy LMBTQ+ pár szerepelt a Peppa Malac 18 éves történetében, amelyet Mark Baker és Neville Astley brit animátorok alkottak. A lépést a Guardian szerint egy online petícióval követelték ki.

Egyelőre nem világos, hogy Olaszországban mikor mutatják be az epizódot, de az olaszországi Olaszország Testvérei, amelynek vezetője, Giorgia Meloni, aki a következő miniszterelnöki posztra készül, ellenzi az azonos neműek házasságát és a szülői szerepvállalását. Pártja hozzájárult ahhoz is, hogy tavaly ne kerüljön a parlamentbe egy homofóbiaellenes törvény, amelyet a meleg demokratapárti politikus, Alessandro Zan dolgozott ki.

(Borítókép: Részlet a Peppa Malac rajzfilmsorozatból. Fotó: Port.hu)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport