Joe Biden egy halott képviselőt keresett a színpadon

2022-09-28T150117Z 778780252 RC2EQW90EKB3 RTRMADP 3 USA-BIDEN-HU
2022.09.29. 07:22
Joe Biden amerikai elnök szerdán egy konferencián kereste a nyilvánosság előtt Jackie Walorskit, az augusztusban autóbalesetben meghalt indianai kongresszusi képviselőnőt, és úgy tűnt, elfelejtette, hogy az asszony már nem él.

Joe Biden köszönetet mondott a konferencia többi szervezőjének, majd megkérdezte:

Jackie itt vagy? Hol van Jackie?

A republikánus Jackie Walorski egyike volt annak a négy kongresszusi szponzornak, akik a konferenciát finanszírozták. Walorski két munkatársával együtt augusztus elején halt meg − írta meg a Reuters hírügynökség.

Walorski halála után a Fehér Ház kiadott egy közleményt Joe Biden nevében, amely szerint őt és feleségét, Jillt „megdöbbentette és elszomorította” a baleset.

Valóban szörnyű és szégyenletes baklövés

− tweetelte a hibára utalva Vicky Hartzler, Missouri állam republikánus képviselője.

Biden „elismerte Walorski hihetetlen munkáját” − mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára, amikor később az esetről kérdezték, hozzátéve, hogy Biden már tervezte, hogy pénteken a Fehér Házban fogadja a kongresszusi képviselőnő családját.

(Borítókép: Joe Biden elnök részt vesz a Fehér Házban az éhezésről, táplálkozásról és egészségről szóló konferencián Washingtonban 2022. szeptember 28-án. Fotó: Kevin Lamarque/Reuters)