16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 6
Svájc 1

Amerikai és japán vadászgépek gyakorlatoztak a Japán-tenger felett

2022.10.04. 17:28
Miután Észak-Korea öt év után először ballisztikus rakétát lőtt át Japán fölött, amerikai és japán vadászgépek gyakorlatoztak a térségben.

Az Egyesült Államok és Japán vadászrepülőgépei közös gyakorlatot hajtottak végre kedden a Japán-tenger térségében, miután Észak-Korea öt év után először közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt át Japán fölött – közölte az amerikai hadsereg.

A Koreai Köztársaság és Japán védelme iránti elkötelezettségünk továbbra is elsődleges

– áll a hawaii székhelyű amerikai Csendes-óceáni Parancsnokság közleményében.

Hozzátették, hogy a gyakorlatot az amerikai tengerészgyalogság vadászgépei hajtották végre, amelyek csatlakoztak a Japán Légi Önvédelmi Haderő (JASDF) vadászgépeihez – számolt be a Reuters.

Mint megírtuk, Észak-Korea kedden öt év után először lőtt át Japán fölött közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát, ami arra kényszerítette Japánt, hogy evakuálja a lakosságot és felfüggessze a vonatközlekedést, amíg a rakéta – amely képes elérni az amerikai Guam területét – átrepül az ország felett. Idén a rezsim már két interkontinentális rakétát tesztelt, ezeket azonban olyan szögben lőtték ki, hogy röppályájuk nem érintett más országokat.  • Hírek
  • Hírek